Wednesday, November 14, 2012

Starting with an appetizer!






sardines






empanada of sardines


An appetizer to start with. This is on La Palma island. It's the most north-westerly of the Canary Island. I am enjoying the sun, the wine and the good company and last but ofcourse not least, the food! For the appetizer I used these canned sardines. I just loved the look of these sardines...The empanada is really delicious....try it yourself.


Een appetizer om mee te beginnen. Ik zit op het eiland La Palma. Het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. Genieten van de zon, de wijn, het gezelschap en het heerlijke eten.Voor bij de borrel hebben we deze sardines uit blik gebruikt voor in een hartige taart. Bij het openmaken van het blik, werd ik opeens aangenaam verrast door de schoonheid van de visjes netjes gerangschikt in het blik. De empanada is echt heel erg lekker... probeer het zelf maar. 





Recipe/Recept

An empanada is a stuffed bread or pastry.The name comes from the Spanish verb empanar, meaning to wrap or coat in bread. Empanadas are made by folding dough or bread around stuffing, which usually consists of a variety of meat, cheese, vegetables or fruits. Is Spain every region has it's own speciality. This empanada gallega of sardines is popular in Galicië. Empanadas can be eaten at any time of the day, served warm or on room temperature.

Een empanada is eigenlijk een gevuld taartje. De naam komt van empanar, wat zoveel betekent als omwikkelen met broodkruimels. Er worden zowel zoete en hartige empanadas gemaakt en worden over de hele wereld gegeten. In spanje heeft elke regio zijn eigen specialiteit. Deze sardientjes taart is in Galicië populair. De taart is geschikt als voorgerecht of als hoofdgerecht, of gewoon als lekkere snack. Je kunt het warm of koud eten, op kamertemperatuur























No comments: