Wednesday, May 22, 2013

Best Treats Ever


Delicious power; the best cocktail I ever had!





At this bay: the best fish I ever had, a skate wing!



Oke, this must have been the most amazing long weekend ever since I ate and drank the best things ever. And it was! We celebrated our little anniversary (8 years big time. We went for long weekend to the south of France. But the most sweetest thing is, that it was all a surprise for me. If you only knew how hard that was for my husband. He is really bad at keeping secrets. I do love you, Olaf! 

So I'll tell you about the best non alcoholic cocktail's, i tried two of them.  
The Strawberry Colada and the Delicious Power. And for the happy few of you I wrote down the ingredients: 

Strawberry Colada 
pineapple juice, fresh strawberries, coconut water

Delicious Power
          fresh strawberries, orange juice, vanilla extract, fresh ginger, 
                         cranberry juice and purelosophy power.

Purelosophy power, I had never heard of it. 
But now I know why I felt so good after drinking this cocktail.

And then this perfectly hidden bay where we had lunch on the beach. Can it get any better when your child is playing happily with the sand and you can eat the best fish and drink very good wine?  No, it can't get any better than that.

Well, there was only one thing that could have been better, and that was that the best fish was lying on the plate of my husband and not on mine.

It was a skate wing, that did the trick. I did have skate wing before, like with capers and butter, although it was a long time ago. But this skate wing recipe is a absolute winner. For sure the fish itself was just really fresh and then the combination with the soft creamy leek, softly braised in the best olive oil. So good. As you can see the fish is swimming in the olive oil, but I can tell you it did no harm to the delicate nutty flavor of the fish.
The fresh herbs, bread crumbs and the oven baked tomatoes, made it all complete. Of course, not to forget about the nice sun and the view. 
When will be the next time?



                            ---------------------------------------



Oke, dit moet wel het meest waanzinnige weekend zijn geweest, sinds ik zowel de beste cocktail ooit gedronken heb en de beste vis ooit gegeten heb. En dat klopt! We hebben ons kleine jubileum (8 jaar samen) groots gevierd. We zijn voor een lang weekend naar Zuid-Frankrijk geweest. Maar het leukste en liefste  was, dat het een verrassing was voor mij. Als je eens wist hoe moeilijk dat is geweest voor mijn man. Hij kan namelijk heel slecht geheimpjes bewaren. Ik hou van je, Olaf!


Ik zal je vertellen over de lekkerste non-alcoholische cocktails. Ik heb er twee geprobeerd: Strawberry Colada en Delicious Power. Vooral de laatste is bijzonder. Je hebt geluk want ik heb de ingrediënten opgeschreven.

                                     Strawberry Colada 
                      ananas sap, verse aarbeien, cocoswater


                                        Delicious Power
          verse aardbeien, sinaasappelsap, vanille extract, verse gember, 
                cranberry sap en purelosophy power

                purelosophy power, ik had er nog nooit van gehoord. 
            Maar nu weet ik waarom ik me zo goed voelde na het drankje.


Dan die goed verscholen baai waar we geluncht hebben op het strand. Kan het nog beter worden wanneer je kind lekker kan spelen op het strand en je zelf de lekkerste vis kan eten en een goed glas wijn kan drinken? Nee, echt niet. Beter kan niet. 

Alhoewel, er is 1 ding wat nog beter had gekund en dat was dat de lekkerste vis op het bord van mijn man lag en niet op die van mij.

Het was een rogvleugel. Ik had wel eerder rogvleugel gegeten, zoals het bekende recept met kappertjes en boter, alhoewel het wel lang geleden was.
Maar deze rogvleugel is toch echt een absolute winnaar. Het lag ook zeker aan het feit dat de vis echt heel erg vers was en in combinatie met die romige zachte gestoofde prei in olijfolie erbij. Echt goddelijk. Zoals je ziet zwemt de vis ook in olijfolie, maar dat doet helemaal niks af van de delicate nootachtige smaak van de vis zelf. Nog wat verse kruiden, broodkruimels en de oven gebakken tomaten wat het gerecht compleet maakte. 
En niet te vergeten natuurlijk, het zonnetje en het prachtige uitzicht. 
Wanneer gaan we weer?